House Tour: Ένα ζεστό και όμορφο διαμέρισμα στη Βέροια

του Epiplosou Blog

House Tour Ένα ζεστό και όμορφο διαμέρισμα στη Βέροια

Όνομα: Αλέξης & Ιωάννα 
Τοποθεσία:
 Πλατεία Ωρολογίου, Βέροια

Μέγεθος: 78 m²
Διαμονή: 1 χρόνος

Ο Αλέξης και η Ιωάννα μαζί και ο αγαπημένος τους σκύλος, ο Πίγκο, ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους για το Epiplosou House tour και μας ξεναγούν στο ζεστό και όμορφο διαμέρισμα τους ενώ μας περιγράφουν ταυτόχρονα πώς σίγα σίγα διακόσμησαν το σπίτι τους και τι τάσεις διακόσμησης ακολούθησαν.

το ζεστό και όμορφο σπίτι του αλέξη και της ιωάννας στη Βέροια

Η συλλογή από φωτογραφίες του Αλέξη & της Ιωάννας στο ψυγείο και το υπόλοιπο διαμέρισμα

Ο Αλέξης και η Ιωάννα είναι μαθηματικοί και εργάζονται στα δύο καλύτερα φροντιστήρια της πόλης. Αφιερώνουν αρκετές ώρες την ημέρα στη δουλειά τους καθώς είτε θα προετοιμάζουν το υλικό τους για κάθε μάθημα είτε θα παραδίδουν πολύωρα μαθήματα σε νέους μαθητές θέτοντας ψηλά τον πήχη. Το ζεστό και όμορφο σπίτι τους λοιπόν είναι αυτό στο οποίο βρίσκουν λίγο χρόνο να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν μετά τη δουλειά. Ο Αλέξης και η Ιωάννα είναι μαζί αρκετό καιρό και πρόσφατα αποφάσισαν ότι θα ήθελαν να παντρευτούν και να ζήσουν για πάντα μαζί σε ένα υπέροχο διαμέρισμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισαν ότι θα ήθελαν να επιστρέψουν στην αγαπημένη τους πόλη και να κάνουν αυτό που πάντα ονειρευόντουσαν, να διδάσκουν μαθηματικά. Έτσι λοιπόν βρήκαν αυτό το διαμέρισμα κοντά στην πλατεία ωρολογίου και το βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια, το οποίο όπως μας είπαν δεν ήταν σε καλή κατάσταση και χρειάστηκε να το ανακαινίσουν. Πάμε όμως να το δούμε από κοντά.

House Tour: Εξερευνώντας το Σαλόνι του διαμερίσματος

House Tour Εξερευνώντας το Σαλόνι του διαμερίσματος

Μία από τις πρώτες κατασκευές του σπιτιού ήταν το ξύλινο τραπέζι σαλονιού τύπου παλέτα. Το τραπέζι μοιάζει αρκετά στις γνώστες παλέτες που χρησιμοποιούνται για τέτοιου είδους κατασκευές αλλά ο Αλέξης δεν χρησιμοποίησε ξύλινη παλέτα. Χρησιμοποίησε χοντρά ξύλα πλακέ και ξύλινους δοκούς και κατασκεύασε από το μηδέν την δική του παλέτα για τραπέζι. Η προσθήκη της γυάλινης επιφάνειας στο τραπέζι καθώς και τα μεταλλικά πόδια δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στο όμορφο τραπέζι.

Η Ιωάννα από την άλλη φρόντισε για τη διακόσμηση του τραπεζιού αλλά και του σαλονιού. Τα δύο ιδιαίτερα ξεχωριστά κάδρα που κοσμούν τους τοίχους του σαλονιού είναι εκτυπώσεις από ψηφιακό υλικό που βρήκε δωρεάν η Ιωάννα στο διαδίκτυο αναζητώντας ανθρώπινα πορτρέτα ζωγραφισμένα με χρώματα νερού. Τέλος στο τραπέζι τοποθέτησε δύο ξύλινες πιατέλες με κεριά.

House Tour: Εξερευνώντας το υπόλοιπο σαλόνι

House Tour Εξερευνώντας το υπόλοιπο σαλόνι

Στην είσοδο του διαμερίσματος ακριβώς δίπλα από το σαλόνι υπάρχει ένας ζεστός και όμορφος τοίχος που διακόσμησαν σιγά σιγά τα παιδιά. Στο κέντρο τοποθέτησαν ένα ξύλινο καφέ ρολόι τοίχου και το κρέμασαν από ένα χοντρό καραβόσκοινο. Ακριβώς κάτω από το ρολόι υπάρχει ένα ξύλινο vintage συρτάρι το οποίο λειτουργεί σαν ράφι και το οποίο διακοσμήσαν ο Αλέξης και η Ιωάννα με τις φωτογραφίες του. Γι αυτή τη κατασκευή ο Αλέξης μας είπε “το ξύλινο αυτό συρτάρι ήταν ένα από τα κομμάτια της ξύλινης παλιάς ραφιέρας που υπήρχε στο παλιό διαμέρισμα. Το οποίο το πήραμε και το τρίψαμε με γυαλόχαρτο ώστε να φύγει το παλιό του χρώμα. Στη συνέχεια το βάψαμε με ένα καφέ λάδι ξύλου, το αφήσαμε να στεγνώσει και έπειτα το τρίψαμε σε κάποια σημεία με ψιλό γυαλόχαρτο για να του δώσουμε αυτή τη παλαιωμένη vintage υφή. Στο τέλος του περάσαμε ένα απλό ματ λούστρο.”

House Tour: Εξερευνώντας το υπόλοιπο σαλόνι

Στην απέναντι πλευρά του σαλονιού είναι το σύνθετο έπιπλο με την τηλεόραση και το κρεβατάκι του πίγκο. Το σαλόνι του διαμερίσματος είχε αρχικά το διπλάσιο μέγεθος αλλά ο Αλέξης και η Ιωάννα χρειαζόντουσαν ένα χώρο να μελετούν και να ετοιμάζουν το υλικό της δουλειάς τους συνεπώς χώρισαν το σαλόνι στα δύο τοποθετώντας το παλιό ξύλινο σύνθετο του σαλονιού τους. Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τη πίσω όψη του στην οποία τοποθέτησαν αυτή την ωραία vintage ταπετσαρία  στα χρώματα του γκρι και του γαλάζιου, ταιριάζοντας το απόλυτα με το ύφος του σαλονιού αλλά και τα χρώματα του. Η χρήση της αυτοκόλλητης ταπετσαρίας σε έπιπλα και τοίχους είναι μία ωραία και έξυπνη ιδέα, καθώς σε γλιτώνει από χρόνο και κόπο βάφοντας τα.

Ευχαριστούμε τον Αλέξη & την Ιωάννα!

 Άνοιξε μας το δικό σου διαμέρισμα:

→ και συμπλήρωσε τη House Tour Δήλωση Συμμετοχής
→ και δες όλα τα περασμένα House Tours εδώ

Διάδωσε το στο κόσμο:
0

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το blog; Spread it to the World :)