5 λόγοι για να αγοράσεις μεταχειρισμένα έπιπλα

του Epiplosou Blog

5 λόγοι για να αγοράσεις μεταχειρισμένα έπιπλα

Τα μεταχειρισμένα έπιπλα δεν έχουν μόνο μία trendy vintage ομορφιά, αλλά μπορούν ακόμα να σου εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα. Ορίστε 5 λόγοι ακόμα για τους οποίους τα μεταχειρισμένα έπιπλα αξίζουν την επόμενη σου επένδυση.

1. Θα καταστραφούν έτσι κι αλλιώς

Εάν έχεις μικρά παιδιά θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την αγορά μεταχειρισμένων επίπλων. Κανένα έπιπλο δεν έχει ελπίδα μπροστά στις παιδικές δοκιμασίες. Αντί να ξοδεύεις τα χρήματα σου σε κάτι που τα παιδιά σου είναι πολύ πιθανό να καταστρέψουν, επένδυσε τα σε κάτι φθηνότερο για το οποίο δεν θα στεναχωριόσουν αν χαλούσε.

2. Είναι προσιτά

Πολύ συχνά, τα μεταχειρισμένα έπιπλα είναι λιγότερο ακριβά από τα καινούργια. Πολλές ιστοσελίδες προσφέρουν αρκετές επιλογές εάν θέλεις να αγοράσεις κάτι μεταχειρισμένο καθώς μάλιστα τα περισσότερα προσφέρουν έπιπλα σε πολύ καλή κατάσταση και σε αρκετά προσιτές τιμές.

3. Μπορείς να τα προσαρμόσεις

Μερικά μεταχειρισμένα έπιπλα ίσως χρειάζονται ένα γρήγορο βάψιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να προσαρμόσεις το έπιπλο σου όπως εσύ θέλεις και να το κάνεις να ταιριάζει απόλυτα στον χώρο σου.

4. Vintage style

Τα ανακαινισμένα έπιπλα έχουν συχνά μια vintage εμφάνιση που απλά δεν μπορείς να βρεις σε μοντέρνα κομμάτια. Αν ψάχνεις για ένα συγκεκριμένο στυλ ένα μεταχειρισμένο κατάστημα επίπλων μπορεί να έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

5. Ασυναγώνιστη ποιότητα

Το έχεις ξανακούσει αλλά θα το αναφέρουμε ξανά: δεν φτιάχνουν πλέον έπιπλα όπως τα έκανα στο παρελθόν. Πολλά μεταχειρισμένα έπιπλα έχουν κατασκευαστεί με υψηλής ποιότητας υλικά.

Σε πείσαμε; Ορίστε μερικές προτάσεις πριν αγοράσεις τα πρώτα σου μεταχειρισμένα έπιπλα.

Η αγορά μεταχειρισμένων επίπλων είναι διασκεδαστική αλλά πολλές φορές μπορεί να καταλήξει δύσκολη. Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη πριν φορτώσεις στο αυτοκίνητο σου έναν vintage καναπέ.

  • Σιγουρέψου και χρησιμοποίησε το έπιπλο πριν δώσεις τα χρήματα. Αν το αγάπησες με το που το είδες αλλά χρειάζεται επισκευές τότε επιβεβαίωσε ότι όντως μπορεί να επιδιορθωθεί. Μπορείς ακόμα να διαπραγματευτείς με τον πωλητή το κόστος της επισκευή του.
  • Όταν κάποιος προσπαθεί να σου πουλήσει το παλιό του έπιπλο, μπορεί να προσπαθήσει να εγγυηθεί ότι οι παλιοί λεκέδες θα βγουν. Παρόλο που αυτό είναι πολύ πιθανό, οι οσμές από κατοικίδια ή από καπνό απλά δεν το κάνουν.
  • Τα παλιά έπιπλα έχουν φτιαχτεί με ποιοτικά υλικά κατασκευής και μπορεί απλά να χρειάζονται ένα μικρό lifting. Δεν χρειάζεται να παραβλέψεις ένα παλιό κομμάτι μόνο και μόνο επειδή το ύφασμα είναι φθαρμένο. Αν το πλαίσιο είναι σταθερό, η ταπετσαρία μπορεί να αλλάξει γρήγορα.
  • Ποιοτικά μεταχειρισμένα κομμάτια μπορούν να βρεθούν στα πιο περίεργα μέρη όπως σε πολλά σημεία κοντά σε κάδους σκουπιδιών.
  • Η αγορά ενός μεταχειρισμένου επίπλου απαιτεί χρόνο και προσοχή. Αν νιώθεις έτοιμος μπορείς να προχωρήσεις σε μία γρήγορη αναζήτηση επίπλων.

Θυμήσου, ότι ένα έπιπλο για κάποιον μπορεί να μην έχει αξία αλλά για κάποιον άλλον μπορεί να είναι θησαυρός. Αυτό που είναι παλιό για ένα άτομο μπορεί να είναι το τέλειο κομμάτι για κάποιον άλλον.

Διάδωσε το στο κόσμο:
0

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το blog; Spread it to the World :)