20-λεπτες δουλειές του σπιτιού

του Epiplosou Blog

20-λεπτες δουλειές σπιτιού που πρέπει να κάνεις πριν τη Δευτέρα

Η ιδέα και μόνο καθαρισμού ολόκληρου του σπιτιού τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας όταν δεν προλαβαίνεις λόγω υποχρεώσεων ή δουλειάς είναι αρκετά αποθαρρυντική. Μην αναφέρουμε και για το σαββατοκύριακο που θα προτιμούσες να ξεκουραστείς παρά να κάνεις την γενική καθαριότητα της εβδομάδας. Έτσι, αυτή την εβδομάδα σπάμε τις εβδομαδιαίες καθαριότητες και δουλειές του σπιτιού σε αρκετά μικρότερες των 20-λεπτών, που θα μπορούσες να κάνεις πριν φτάσει η Δευτέρα πρωί. Απλά επίλεξε μία την εβδομάδα ώστε να μη μαζεύονται όλες στο τέλος και σπαταλήσεις περισσότερο χρόνο.

20-λεπτες δουλειές του σπιτιού που μπορείς να κάνεις πριν φτάσει η Δευτέρα:

 • Καθάρισε τη κουρτίνα στο ντους του μπάνιο: Πήγανε στο μπάνιο να τη βγάλεις, βάλε την στο πλυντήριο και νιώσε την πιο καθαρή κατά τη διάρκεια των επόμενων ντους σου.
 • Ξεσκόνισε τις επιφάνειες: Το ξεσκόνισμα είναι από τις δουλειές του σπιτιού που πρέπει να γίνεται τακτικά. Για να μη ξεσκονίζεις όμως όλο το σπίτι μία φορά την εβδομάδα, επίλεξε μία ημέρα και ξεκίνα με το υπνοδωμάτιο. Μία άλλη μέρα καθάρισε τις επιφάνειες του σαλονιού και στη συνέχεια, πήγαινε στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, εάν έχεις το χρόνο.

δουλειές του σπιτιού: Ξεσκόνισε τις επιφάνειες

 • Καθάρισε όλες τις επιφάνειες που γυαλίζουν: Φρόντισε για τη καθαριότητα στο μπάνιο και στο νιπτήρα, τους καθρέπτες στο διάδρομο και το δάπεδο.
 • Συμμάζεψε το σαλόνι σου: Πάρε τυχόν πιάτα στην κουζίνα, σκούπισε το τραπεζάκι σου και τακτοποίησε τα βιβλία, τα περιοδικά. Στρώσε το καναπέ με τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια.
 • Τακτοποίησε ένα μόνο συρτάρι: Άδειασε και καθάρισε το περιεχόμενο μίας συρτιαριέρας ή ενός ντουλαπιού και οργάνωσε τα πάντα μέσα του. Αν βρεις κάτι που δεν είναι η θέση του, τακτοποίησε το εκεί που πρέπει.
 • Άλλαξε το φίλτρο του απορροφητήρα: Αφαίρεσε το παλιό φίλτρο του απορροφητήρα σου και πέταξε το. Αφού καθαρίσεις τις πιθανές βρομιές και λίπη που υπάρχουν τοποθέτησε το νέο φίλτρο αέρα στη θέση του.

δουλειές του σπιτιού: Άλλαξε το φίλτρο του απορροφητήρα:

 • Διαχειρίσου τα αδιάβαστα email: Αρχειοθέτησε ότι χρειάζεσαι και διέγραψε ότι δεν χρειάζεσαι.
 • Καθάρισε τις οθόνες: Σκούπισε τη σκόνη του υπολογιστή σου, στο πληκτρολόγιο και την οθόνη. Καθάρισε επίσης το tablet και το κινητό σου τηλέφωνο.

δουλειές του σπιτιού: Καθάρισε τις οθόνες

 • Τακτοποίησε τη ντουλάπα σου: Πάρε τα πεταμένα ρούχα από το κρεβάτι σου και τακτοποίησε τα στη ντουλάπα. Οργάνωσε τα εσώρουχα, κάλτσες, πουκάμισα, παντελόνια και ότι άλλο έχεις στη ντουλάπα σου. Εάν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια διάβασε πως μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα σου.
 • Καθάρισε τον ανεμιστήρα: Σκούπισε τις λεπίδες και την επιφάνεια του ανεμιστήρα. Εάν δεν είναι η εποχή του, τοποθέτησε τον σε μία μεγάλη σακούλα και αποθήκευσε τον στην αποθήκη.
 • Καθάρισε τα παράθυρα: Επίλεξε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου και καθάρισε όλα τα παράθυρα.
 • Πέταξε τα ληγμένα τρόφιμα του ψυγείου: Κάνε ένα γρήγορο έλεγχο στα τρόφιμα του ψυγείου σου και πέταξε αυτά που έχει λήξη η προθεσμία ανάλωσης τους.

Διάδωσε το στο κόσμο:
0

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το blog; Spread it to the World :)