6 Συμβουλές Πριν Αγοράσεις Μεταχειρισμένα Έπιπλα

του Epiplosou Blog

Συμβουλές πριν αγοράσεις μεταχειρισμένα έπιπλα

Μπορεί να βλέπεις μια καρέκλα στο πεζοδρόμιο. Εκεί να κάθεται ακριβώς μπροστά από το κτίριο σου και είναι απολύτως δωρεάν. Μπορεί να βρίσκεσαι σε κάποιο κατάστημα μεταχειρισμένων επίπλων και να κατασκοπεύεις ένα φθηνό καναπέ. Αλλά κάτι σε κρατά πίσω. Δεν είσαι αρκετά σίγουρος. Πώς μπορείς να αποφασίσεις εάν είναι το σωστό μεταχειρισμένο έπιπλο που πρέπει να αγοράσεις;

Εδώ είναι οι συμβουλές μας για την καλύτερη δυνατή αγορά μεταχειρισμένων επίπλων:

1. Ψάξε για ταμπέλες ή ετικέτες

Ψάξε για ταμπέλες και ετικέτες στο μεταχειρισμένο έπιπλο που σου αρέσει για να δεις από πού αρχικά προήλθε. Εάν δεις ένα εμπορικό σήμα στην ετικέτα ή μία ετικέτα που δεν αναγνωρίζεις, βγάλε το smartphone σου και κάνε την έρευνά σου! Μπορεί να έχεις βρει ένα κρυφό διαμάντι-ο καθένας μας μπορεί να ελπίζει άλλωστε.

2. Έλεγξε κάθε κομμάτι του μεταχειρισμένου επίπλου

Ακόμη και χωρίς ετικέτα, μπορείς να μετρήσεις την ποιότητα των μεταχειρισμένων επίπλων. Ξεκίνησε με την επιθεώρηση των υλικών.

Το Μασίφ ξύλο είναι καλύτερο από το σύνθετο, δεδομένου ότι είναι πιο ισχυρό. Θα πρέπει επίσης να ρίξεις μια ματιά στο πώς το μεταχειρισμένο έπιπλο είναι χτισμένο. Η συναρμολόγηση είναι ένα σημάδι καλής ποιότητας, ενώ τα κάρφωμα είναι ένδειξη πρόχειρης κατασκευής.

3. Δοκίμασε το

Οπότε έχεις βρει ένα κομμάτι που σου αρέσει, έχεις προσδιορίσει την τιμή του και έχεις ελέγξει την καλή του ποιότητα. Τώρα θα πρέπει να το δοκιμάσεις.

Κάθισε στον καναπέ ή την καρέκλα για να δεις εάν είναι άνετα.

Ακριβώς επειδή το μεταχειρισμένο έπιπλο φαίνεται αρκετά καλό δεν σημαίνει ότι θα απολαύσεις και τη χρήση του – και ποιο είναι το νόημα άλλωστε του να το αγοράσεις εάν ποτέ δεν το χρησιμοποιήσεις;

4. Εξέτασε το ενδεχόμενο για αναβαθμίσεις (DIY)

Ένα μεταχειρισμένο έπιπλο που είναι λίγο πρόχειρο γύρω από τις άκρες του μπορεί ακόμα να είναι ένα ταιριαστό κομμάτι για το διαμέρισμά σου. Μπορείς να το βελτιώσεις προσθέτοντας νέα μαξιλάρια ή ύφασμα. Προσπάθησε να δεις την κατασκευή, τις γραμμές και το ύφος του επίπλου, όχι την εικόνα γιατί μπορεί να αλλάξει εάν το θέλεις.

Μην ξεχάσεις να υπολογίσεις το κόστος των αναβαθμίσεων. Αν σχεδιάζεις να πληρώσεις έναν επαγγελματία, θα δαπανήσεις περισσότερα από ότι θα κάνεις τη δουλειά μόνος σου. Επιπλέον, αντικαθιστώντας το ύφασμα ή τα μαξιλάρια μπορεί να είναι αρκετά ακριβό οπότε αν θέλεις αναβάθμισε μόνο τα κομμάτια που χρειάζονται και όχι όλο το έπιπλο.

5. Μην πιεστείς να το αγοράσεις

Αν δεν ξέρεις πού θα βάλεις το έπιπλο που ετοιμάζεσαι να αγοράσεις, αν πραγματικά ταιριάζει στο γούστο σου ή αν δεν είσαι έτοιμος για μία do-it-yourself κατασκευή, θα πρέπει να το ξεχάσεις. Αν δεν σου αρέσει το έπιπλο τώρα, τότε μάλλον δεν θα σου αρέσει και αργότερα.

Το ωραίο με το να αγοράζεις μεταχειρισμένα έπιπλα είναι ότι τα καταστήματα και οι δικτυακοί τόποι όπως το Epiplosou διαθέτουν νέα έπιπλα όλη την ώρα. Οπότε κράτησε τα χρήματα σου για να βρεις κάτι καταπληκτικό αργότερα.

6. Κοίτα σε εναλλακτικές αγορές μεταχειρισμένων επίπλων

Οι online αγγελίες και τα καταστήματα μεταχειρισμένων επίπλων είναι κάποια από τα σίγουρα μέρη για “κυνήγι” μεταχειρισμένων επίπλων, αλλά μπορείς να κοιτάξεις και αλλού.

Ορισμένα ξενοδοχεία χαρίζουν ή πουλάνε τα μεταχειρισμένα τους έπιπλα όταν ανακαινίζουν τους χώρους τους. Καταστήματα που νοικιάζουν τα έπιπλα σε επιχειρήσεις, σε εκδηλώσεις ή και ατομικά τελικά υπάρχει η πιθανότητα να πουλήσουν σε μειωμένες τιμές.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα καταστήματα επίπλων τα οποία πωλούν ήπια χρησιμοποιημένα έπιπλα.

Διάδωσε το στο κόσμο:
0

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το blog; Spread it to the World :)