Καλές ή κακές: 7 σοφές συμβουλές καθαρισμού που όλοι έχουμε ακούσει

του Epiplosou Blog

7 λάθος συμβουλές καθαρισμού

Σίγουρα θα έχεις ακούσει συμβουλές καθαρισμού όπως: “Καθάρισε τα ασημικά σου με οδοντόκρεμα”, “Καθάρισε τις ξύλινες επιφάνειες με τσάι” και άλλες πολλές παρόμοιες. Κι όμως, πολλές από αυτές τις παλιές δεισιδαιμονίες εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως σοφά μαργαριτάρια και χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού για το σπίτι.

Πίστεψε το ή όχι, πολλές από τις συμβουλές καθαρισμού που ακούς μπορεί να είναι εντελώς ψευδείς. Και παρόλο που είναι δημοφιλείς, δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι δυνητικά κακές πληροφορίες και πιθανόν να προκαλούν περισσότερες βλάβες παρά καλό. Για να αποσαφηνίσουμε τον εν λόγω πονοκέφαλο λοιπόν, έχουμε συλλέξει μερικές από τις χειρότερες συμβουλές καθαρισμού που δυστυχώς είναι ευρέως αποδεκτές ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες και σου τις παρουσιάζουμε.

Λάθος συμβουλή καθαρισμού: Καθάρισε τις ξύλινες επιφάνειες επίπλων με τσάι

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι τα σακουλάκια τσαγιού είναι εξαιρετικά για το γυάλισμα των ξύλινων επίπλων, αλλά η αλήθεια είναι ότι το νερό και το ξύλο ποτέ δεν ήταν καλός συνδυασμός. Πέρα από το ότι θα αφήσει άσχημους λεκέδες στο αγαπημένα σου έπιπλο, το τσάι λειτουργεί σαν βαφή και μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τις φυσικές επιφάνειες του ξύλου.

Λάθος συμβουλή καθαρισμού: Καθάρισε τους φρέσκους λεκέδες στο χαλί με νερό ή καθαριστικό

Φυσικά, μία βιαστική λύση καθαρισμού όταν πέσει σάλτσα μακαρονιών στο νέο χαλί σου είναι να το τρίψεις γρήγορα με καθαριστικό, αλλά αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές. Το τρίψιμο του λεκέ στο χαλί δεν θα καταστρέψει μόνο τις ίνες του, θα μπορούσε να συσσωρεύσει περιττή υγρασία και βρώμα – ο χειρότερος τρόπος για να εξαπλωθεί η οσμή. Δοκίμασε να καθαρίσεις με απαλές κινήσεις χεριού τον λεκέ και στη συνέχεια να τον ψεκάσεις ελαφρά. Στη συνέχεια δοκίμασε ξανά με ένα πανί.

Λάθος συμβουλή καθαρισμού: Καθάρισε τα ασημικά με οδοντόκρεμα

Η αλήθεια είναι ότι περιστασιακά τρίβοντας τα ασημικά σου με οδοντόκρεμα δεν θα καταστραφούν, αλλά σίγουρα εάν το κάνεις συχνά δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα. Η οδοντόκρεμα είναι πιο λειαντική από τα συμβατικά καθαριστικά για ασημικά, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις τη χρήση της στα αγαπημένα σου ασημικά. Χρησιμοποίησε την οδοντόκρεμα για πιο αραιούς καθαρισμούς ασημικών.

Λάθος συμβουλή καθαρισμού Καθάρισε τα ασημικά με οδοντόκρεμα

Λάθος συμβουλή καθαρισμού: Χρησιμοποίησε ξίδι για να καθαρίσεις τις πέτρινες επιφάνειες

Μπορεί το ξύδι να κάνει θαυμάσια τη δουλειά του σε πολλά μέρη στο σπίτι, οι επιφάνειες από φυσικές πέτρες όπως πλακάκια και μάρμαρα δεν είναι ένα από αυτά. Έχει αποδειχθεί ότι όλη η οξύτητα είναι πιθανό να προκαλέσει σημάδια και άλλους επίμονες λεκέδες γι ‘αυτό προτίμησε να χρησιμοποιείς λίγο σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό.

Λάθος συμβουλή καθαρισμού: Ξεσκόνισε τα έπιπλα μόνο με στεγνό πανί ειδικής χρήσης

Τεχνικά αυτή δεν είναι μία εντελώς λανθασμένη συμβουλή. Τα ειδικής χρήσης στεγνά πανιά όπως αυτά που έχουν ήδη υποβληθεί σε πλήρη κύκλο ξήρανσης είναι εντάξει για να ξεσκονίσεις τις ξύλινες επιφάνειες. Ωστόσο, τα υγρά πανάκια είναι εμποτισμένα με λιπαρά μαλακτικά και έχουν τη δυνατότητα να λεκιάζουν τις μαλακές επιφάνειες και τις ταπετσαρίες.

Λάθος συμβουλή καθαρισμού: Καθάρισε την σκουριά με λευκαντικό

Το λευκαντικό μπορεί είναι ένα ισχυρό καθαριστικό, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να καθαρίσεις λεκέδες σκουριάς, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Συσκευασμένο με ισχυρά χημικά, οι οξειδωτικοί παράγοντες επιταχύνουν την εξάπλωση της σκουριάς, πράγμα που σημαίνει ότι θα δημιουργείς περισσότερα προβλήματα. Αντ ‘αυτού, προσπάθησε να ανακατεύσεις χυμό λεμονιού με αλάτι για να φτιάξεις μια πάστα που θα καθαρίσει τον λεκέ σκουριάς.

Διάδωσε το στο κόσμο:
0

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το blog; Spread it to the World :)