Πώς να καρφώσετε ένα καρφί

του Epiplosou Blog

Πως να καρφώσω ένα καρφί

Όλοι γνωρίζουμε για το καρφί!

Όχι, όχι, όχι! Δεν εννοούσα τον συμμαθητή που όλοι είχαμε στο λύκειο, ο οποίος καθόταν στα πρώτα θρανία και μας κάρφωνε στον καθηγητή για τις παιδικές μας ζαβολιές.
Εννοώ αυτό το μικρο σιδερένιο πραγματάκι που πρέπει να καρφωθεί σε τοίχους, ξύλα και άλλα υλικά και που πάντα μας “τρώει την ψυχή” μέχρι να μπει στη θέση του σωστά και ονομάζεται καρφί.

Το πρόβλημα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να καρφώσεις ένα απλό καρφάκι για να κρεμάσεις ένα κάδρο στον τοίχο σου;
Μπορεί να μοιάζει η πιο απλή δουλεία ωστόσο πόσες φορές η επιχείρηση αυτή στέφθηκε με επιτυχία; Πόσες φορές κατάφερες να στραβώσεις το καρφί; Πόσες φορές χτύπησες κατά λάθος τα δάχτυλα σου και πόσες φορές κόντεψες να γκρεμίσεις τους σοβάδες;

Οι λύσεις

Τα χέρια μπορεί να μας λύσει πολύ εύκολα ένα κομμάτι φελλού.
Με αυτόν δεν θα καταστρέψουμε τον τοίχο, δεν θα στραβώσει ούτε θα σπάσει το καρφί και παράλληλα αποφεύγουμε κάποιο πιθανό τραυματισμό στα δάχτυλα.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κομμάτι φελλού το οποίο μπορεί να είναι ακόμα και από ένα μπουκάλι κρασί.

  • Το μέγεθος του φελλού θα πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος του καρφιού. Κόψτε το ακριβώς ή και λίγο περισσότερο από το μισό.
  • Τοποθετήστε το καρφί στο κέντρο του φελλού και απευθείας στον τοίχο.
  • Χτυπήστε με το σφυρί το καρφί και αφού τρυπήσει τον φελλό και καρφωθεί στον τοίχο, κόψτε με ένα κοπίδι ή ψαλίδι τον φελλό και αφαιρέστε τον.

Εάν πάλι δεν έχετε τον χρόνο να βρείτε έναν φελλό εναλλακτικές λύσεις είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μανταλάκι ή μια χτένα μαλλιών.

Πως να καρφώσω ένα καρφί με χτένα μαλλιών

Καλά και σωστά καρφώματα!

Διάδωσε το στο κόσμο:
0

Βρήκατε χρήσιμο αυτό το blog; Spread it to the World :)